Vragen? Bel ons:
+31(0)6-50657034

Nieuwsbrief 2018

Nieuwsbrief 2018

Beste motorsportliefhebbers,

Motorbeurs 2018. Dit jaar staan we wederom op de beurs in Utrecht. De motorbeurs wordt dit jaar gehouden van 22 t/m 25 februari in de jaarbeurs in Utrecht. Wij zijn net als andere jaren te vinden op het reizen gedeelte in hal 9. Onder het genot van een kop koffie of een drankje kunnen we lekker bijpraten, terug kijken op het afgelopen seizoen en wat nog leuker is vooruit kijken naar het komende seizoen. Wie worden de werledkampioenen in 2018? Zou het het laatste jaar zijn van Valentino Rossi? Op zaterdag is er traditie getrouw een samenkomst van vaste klanten en gaat seizoen 2018 van start.  Uiteraard is er de mogelijkheid om meteen een reservering te maken voor een van onze reizen of entreekaarten.

Webshop www.motorsporttickets.nl

Dit is de webshop van Road Race Travel. Hier kunt u kaarten bestellen voor een wedstrijd. Steeds meer mensen weten onze shop te vinden. Vooral ons complete aanbod en het gemak van bestellen werkt ideaal. U besteld, print de factuur en betaald. Wij zorgen dan dat u de kaarten op tijd in huis hebt. Mocht er onverwacht de kaart van uw keuze uitverkocht zijn, dan nemen we contact met u op. U kan dan kiezen voor een andere optie of kosteloos annuleren.

Seizoen 2017. Hier willen we graag even met u op terug kijken. Een bewogen seizoen is het geworden met ontzettend mooie herinneringen, maar ook met akelige dieptepunten. Over het algemeen zitten de bezoeken naar de MotoGP, Ierse wedstrijden, IRRC en TT Isle of Man lekker in de lift. Afgelopen jaar hebben wij een groot aantal mooie en gezellige reizen gehad waar we tevreden op terug kunnen kijken. Leuke klanten die met ons mee zijn gegaan en die willen wij dan ook graag bedanken voor het vertrouwen wat ze in ons stellen. Als klapper hadden wij de laatste reis naar de MotoGP een leuke groep mensen die mee gingen. Behalve het mooie weer en mooie wedstrijden in Valencia hebben we genoten van de rondleiding welke we georganiseerd hadden en het paddockbezoek. Als afsluiter hadden de klanten de mogelijkheid om gratis even het paddock te bezoeken om eens een kijkje te nemen in de wereld van de MotoGP. Om kort te zijn een geslaagd evenement en een mooi jaar.

Helaas waren er ook dieptepunten in 2017. Onze mooie motorsport had wederom enkele zwarte randjes. Wat ons ergert is dat er mensen zijn die totaal respectloos en bekrompen hun mening uiten, inclusief sommige media. Wij vragen ons dan ook af of dit wel motorsport liefhebbers zijn? Onzinnige discussies, kwetsende opmerkingen etc. Als insiders durven wij te stellen dat de motorsport niet gevaarlijker is dan b.v. bergklimmen. Sla de statistieken er op na en de cijfers liegen er niet om. Ander punt is dat je bepaalde wedstrijden moet respecteren, die zijn zoals ze zijn. Wij durven te beweren, dat in welke tak van sport dan ook, er niemand voor kiest om te verongelukken. We weten evengoed dat het een meer risico's heeft dan het andere, maar in hetgeen wij op doelen maken de coureurs een wel overwogen keuze en zijn ze volledig op de hoogte van de risico's. Wie zijn wij uiteindelijk om daar over te oordelen? Dit kun je alleen begrijpen als echte insider en motorsport liefhebber, maar respecteer ook de keuze die sommige mensen maken.

North West 200, Ulster Grand Prix & IRRC. Afgelopen jaren hebben wij de North West 200 en de Ulster Grand Prix aan ons pakket toegevoegd. Afgelopen jaar is daar het IRRC kampioenschap bij gekomen. Vooral de toegangkelijkheid van deze wedstrijden is een sterk punt, qua sfeer 40 jaar terug in de tijd met de snelheid en techniek van nu. Deze wedstrijden hebben daarom een enorme aantrekkingskracht. In Noord Ierland leven de straatraces enorm en de circuits zijn ontzettend uitdagend en gevaarlijk. Bij deze wedstrijden starten de deelnemers allemaal tegelijkertijd, dit in tegenstelling tot de TT op het eiland Man. Wilt u dit van dichtbij mee maken, zorg dan dat u tijdig contact opneemt met ons. Vooral de accommodaties vormen een probleem als u aan de late kant bent. Gelukkig hebben we ondertussen al de nodige contacten kunnen leggen en afspraken kunnen maken met hotels.

Sponsoring. Afgelopen jaren hebben wij kosteloos en met een beetje korting overtochten geregeld voor o.a. Niklas Pfeiffer, Stefan Wauter etc. uit Duitsland. Het komende seizoen zullen we dat weer doen voor coureurs die willen gaan rijden op het Ierse continent. Het belangrijkste vinden wij dat deze coureurs blijven rijden en dat de race liefhebber mooie en spannende races zien. Uiteindelijk zijn de Road Races erg mooi en zeer spectaculair en de groep liefhebbers neemt elk jaar toe.

Dit jaar sponsoren wij het Team Performance Racing Achterhoek. Om het team draaiende te houden kan men ook lid worden van de club van 50 bij Performance Racing Achterhoek. Kijk even op hun site. Alle beetjes helpen. www.performanceracing.nl

Individuele rijders sponsoren wij niet meer hebben we besloten. Afgelopen jaren hebben we Jochem van den Hoek geholpen en gesponsord, maar zoals wij allen weten is hij op 7 juni j.l. om het leven gekomen op het Isle of Man tijdens de TT races. Doordat je toch een band opbouwt met de coureur komt zoiets erg dichtbij en heeft dit een enorme impact gehad op ons. Vandaar ons besluit.

Kalenders. Nadat wij jaren geleden zijn begonnen met het maken van kleine kalenders op creditcard formaat hebben we nu een kleine wijziging gemaakt in de opzet. Voorheen probeerde wij zoveel mogelijk informatie op een kalender te zetten, maar nu hebben wij twee versies gemaakt. De eerste met alleen MotoGP en WSBK en de tweede met de Ierse races en het IRRC. Twee mooie en overzichtelijke kalenders die gratis zijn af te halen op onze stand. 

Folder. Dit jaar hebben wij zoals eerder jaren een tweetal folders ter beschikking. We hebben de layout iets gewijzigd en hebben een mooie folder gemaakt voor het komende seizoen. Een die u van ons kent met informatie over o.a. de MotoGP en WSBK, en een met informatie over de North West 200 en de Ulster Grand Prix. Hierbij treft u geen prijzen aan, maar meer informatie met de verwijzing naar de website. Dit jaar hebben wij wederom mooie flyers gemaakt  beknopte informatie van het IRRC, North West 200, Ulster Grand Prix en voor bootovertochten. Deze zijn allemaal verkrijgbaar op onze stand, maar deze kunnen wij ook opsturen natuurlijk met onze kalenders.

Road Race Treffen. Afgelopen jaar hebben we voor de 8e keer een weekend georganiseerd waar we gezellig een avondje hebben gehad met een drankje en diner. Het was wederom erg gezellig en voor herhaling vatbaar. Dit gaan we zeker door zetten en voor de 9e editie hebben we een weekend in september in gedachten.  De locatie is al bekend en dat is de Duitse Eiffel. Naast het gezellig samenzijn is het ook lekker om met de motor er even tussenuit te zijn. Wilt u ook een keer dit treffen meemaken, stuur ons een bericht. Wees er wel tijdig bij i.v.m. het organiseren van de accommodatie.

Voorverkoop SBK en TT Assen & Brits Superbike. De voorverkoop van Assen is alweer in volle gang. Indien er twijfels zijn over het aantal kaarten bestaat er de mogelijkheid om een optie te nemen waarbij wij altijd contact opnemen op het moment dat er beslist moet worden over het definitieve aantal. Daarna is teruggave niet meer mogelijk. We versturen standaard de kaarten met DHL. Ophalen van de kaarten kan ook in de avonduren en in het weekend. Wel even van tevoren bellen dan houden wij er rekening mee.

Overige entreekaarten & reizen. Op onze website / webshop heeft u nu een ruimere keuze uit entreekaarten, reizen, hotels, huurauto’s, overtochten naar Engeland etc. dan voorheen. Indien u het contact formulier of een mail stuurt uw vraag geven wij u daar z.s.m. een vrijblijvende reactie en/of offerte op met een prijs. Informatie kunt u altijd gratis verkrijgen bij ons. Om controle te kunnen houden vragen wij u echter wel om een paar gegevens in te vullen, waar wij vanzelfsprekend vertrouwelijk mee om zullen gaan.

Overtochten naar Engeland. Wilt u naar Engeland naar een motorrace of gewoon op vakantie, dan kunnen wij de overtocht voor u regelen met P&O vanuit Europoort, Zeebrugge en Calais. Tevens kunnen wij overtochten via P&O bieden naar Noord Ierland vanuit Cairnryan en Troon. Naar Ierland is ook mogelijk op de route van Liverpool naar Dublin. Door ons contract met P&O kunt u wijzigen en 2 verschillende vertrekplaatsen aangeven zonder extra kosten. Wij mogen stellen dat we de meest gunstige voorwaarden hebben in tegenstelling tot reserveren via internet. Ook hebben we de laagste prijs met volle service die we kunnen aanbieden.

Wij hebben vanaf 2017 ook een overeenkomst met DFDS. Deze verzorgt overtochten vanuit IJmuiden naar Newcastle o.a.

Wilt u naar Finland? Ook geen probleem, hiervoor hebben we een deal met Finnlines. Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Huurauto’s. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht. Wij hebben een account bij Sunny Cars. Wij kunnen wereldwijd tegen scherpe tarieven huurauto’s aanbieden tegen de meest gunstige voorwaarden. Zelf gebruiken wij Sunny Cars al ruim 12 jaar voor de huurauto’s bij onze reizen. Onze ervaring is dan ook erg positief over dit bedrijf. Heeft u nu een huurauto nodig voor of tijdens een GP of gewoon tussendoor of de vakantie, dan bieden wij dit aan tegen gunstige tarieven en voorwaarden.

Facebook. Sinds we op Facebook te vinden zijn groeit het aantal “vind ik leuks” gestaag. Wij delen regelmatig interessante items en plaatsen af en toe een bericht. Het is niet onze bedoeling om u te overstelpen met diverse items. Wij selecteren de interessante berichten voor u en delen of plaatsen die. Wij stellen het ook zeer op prijs indien u onze Facebook pagina liked.

Als u vragen heeft, goede suggesties en dergelijke dan horen we die graag.

Sportieve groeten,

Richard Kolsters & Richard van Arum