Vragen? Bel ons:
+31(0)6-50657034

Performance Racing Achterhoek

Performance Racing Achterhoek

Joey den Besten & Ilja Caljouw!

Twee talentvolle Nederlandse coureurs gaan op jacht naar successen in het IRRC kampioenschap. 

Performance Racing Achterhoek en Joey den Besten gaan een nieuwe uitdaging aan en maken in 2018 de overstap naar de IRRC Superbikes, de koningsklasse van het International Road Racing Championschip. Den Besten zal in deze klasse uitkomen op de Kawasaki ZX10 van het team.

Na 4 jaar actief te zijn geweest in de Supersport klasse, gaat het Perrformance Racing team samen met Joey Den Besten een nieuwe uitdaging aan in 2018, DE OVERSTAP NAAR DE Superbike klasse. Met twee IRRC Supersport titels op zak wil het team met deze nieuwe uitdaging weer een stap maken.

Joey heeft al een paar keer gereden met de Kawasaki tijdens een open of BeNeCup wedstrijd. Echter blijft het nog steeds nieuw voor de coureur uit Borculo. Het rijden met een Supersport totaal anders dan op een dikke Superbike machine. Ondanks dat zien Den Besten en Performance Racing team het aankomende seizoen met vertrouwen tegemoet. Het belooft een leerzaam jaar te gaan worden waarin het team vooral stappen voorwaarts wil gaan maken.

Joey Den Besten over zijn nieuwe uitdaging: ‘’ Dit jaar heb ik een aantal keer met de Kawasaki ZX10R van het team gereden in de IRRC Superbike en BeNeCup Superbike tijdens de British Superbikes. Dit is ook een geweldige uitdaging en ga deze dan ook graag aan! Volgend jaar start ik in de IRRC Superbike voor Performance Racing Achterhoek. Het is een zeer sterke klasse en voor mij zal er veel nieuw zijn. We beschouwen het ook als een leerjaar, waarin ik hoop tijdens ieder evenement progressie te boeken. Ik kijk er enorm naar uit!’’ 


Het seizoen 2017 is nog maar net ten einde, maar het Performance Racing team kijkt al weer vooruit naar het wegrace seizoen 2018. Het team kan dan ook met trots officieel bekendmaken dat in het aankomende seizoen Ilja Caljouw uit gaat komen in de Supersport klasse van het IRRC voor  het team.

Ilja Caljouw is geen onbekende voor het Performance Racing team. De coureur uit Smilde kwam namelijk de afgelopen twee jaar al uit in het IRRC Supersport met zijn eigen team. In zijn debuutseizoen in de IRRC werd hij negende in de eindstand.

Het afgelopen seizoen verliep voor Caljouw niet zoals verwacht. Tijdens het tweede raceweekend van het seizoen in het Finse Imatra liep hij een gebroken voet op. Het herstel van deze crash duurde erg lang waardoor Ilja eigenlijk vrijwel zeker het gehele seizoen uitgeschakeld was.

Tijdens het laatste raceweekend in het Duitse Frohburg bood Performance Racing Ilja de kans om op de Yamaha R6 te stappen. Gedurende het weekend voelde hij zich steeds beter op de voor hem nieuwe Yamaha. In de eerste race werd hij knap twaalfde. Helaas verscheen hij in race twee niet aan de start door een crash in race twee van de open klasse waar hij in gevecht was voor het podium.

De samenwerking tussen Ilja Caljouw en Performance Racing krijgt in 2018 dus een vervolg.

Caljouw over het aankomende seizoen: ’ Ik ben ontzettend blij met de kans komend seizoen uit te komen voor Performance Racing Achterhoek. Het is een team dat beschikt over alle middelen die je je zou kunnen wensen en waar je daarnaast een relaxte maar toch professionele sfeer aantreft. Die goede sfeer is voor mij ook erg belangrijk om te kunnen presteren.

Ik verwacht dat we een mooi seizoen met goede prestaties tegemoet gaan.

In het begin zal ik hier en daar misschien nog een beetje moeten wennen aan de Yamaha maar ik hoop van begin af aan voorin mee te kunnen doen.’’


Naast de vaste deelname in de IRRC, gaan Joey en Ilja ook deelnemen aan de North West 200 van 15 t/m 19 mei 2018.