Vragen? Bel ons:
+31(0)6-50657034

IRRC Hengelo

IRRC Hengelo

Het enige in Nederland over gebleven stratencircuit, Hengelo (Gld). Meer dan 50 jaar ervaring.

Varsselring Hengelo. Het enige straten circuit in Nederland dat nog elk jaar wordt gebruikt voor de motorsport. 

Sinds 1967 wordt er al geraced op het stratencircuit 'de Varsselring' van de HAMOVE in Hengelo GLD. Dat is meer dan 50 jaar ervaring op dit bekende circuit.

Naast de bekende superbike en supersport klasse, staan ook dit jaar de 125cc, 250cc en 500cc tweetakten aan de start. Nostalgie op de Varsseling! 

Wederom een mooi race-programma

In de jubileumiditie van 2017, waar we onze 50e wegraces organiseerden, stonden voor het eerst sinds lange tijd ook de twee-takten weer aan de start. Dit was een groot succes voor zowel rijder als publiek. Daarnaast wordt en ook weer gestreden in verschillende internationale kampioenschappen supersport, superbike en zijspannen. We verwachten wederom een vol deelnemersveld te hebben in IRRC en BeNeCup. In het IRRC-kampioenschap zal HAMOVE-lid Joey den Besten, na het behalen van het supersport kampioenschap in 2017 te Frohburg, zijn debuut maken in de IRRC superbikes. 

Joey Hengelo

 Een uitje voor het hele gezin

Het bezoeken van de internationale wegraces op de Varsselring in Hengelo Gelderland is een uitje voor het hele gezin. Naast de spectaculaire races op het nog enige stratencircuit van Nederland, vind men ook veel activiteiten, bezienswaardigheden en gezelligheid op het rennerskwartier. In de winkelstraat zijn naast de merchendising stands, ook vele bezienswaardigheden als cafe-races, klassieke- en moderne motoren. Ook aan de kinderen is gedacht, voor hen is er een springkussen en een mini-crossbaan. Op zaterdagavond is er in het gezellige race-cafe live muziek. Overdag biedt het plein voor het race-cafe de mogelijkheid wat te eten en te drinken, met uitzicht op het circuit.

De hele race in beeld en geluid

Om de races goed te kunnen volgen is het hele circuit voorzien van een omroep systeem. Onze race commentators die zowel aanwezig zijn bij start-finish als op de cicane, zorgen ervoor dat u geen enkele strijd hoeft te missen. Tegenover onze gratis toegangelijke hoofdtribune nabij het rennerskwartier en start-finish is een grote videowall geplaatst, waarop de wedstrijd op het hele circuit met beelden te volgen is.