Vragen? Bel ons:
+31(0)6-50657034

IRRC Imatra

IRRC Imatra

Imatra, nostalgie! Dit mooie Finse stratencircuit is vooral bekend van de GP die hier tot begin jaren 80 werden gehouden met Nedrlandse successen. Sinds een paar jaar onderdeel van het IRRC met groot succes.

imatra poster

Vliegen naar de 3e ronde van het IRRC kampioenschap?

Wij hebben een beperkt aantal plaatsen beschikbaar naar het Finse Imatra. Dit betreft een vliegreis met huurauto en overnachtingen. Het is ook mogelijk met eigen vervoer te gaan met een overtocht vanuit Duitsland naar Finland. Er zijn meerder overtochten mogelijk.

Interesse? Neem contact met ons op voor actuele informatie en prijzen.

 

Het legendarische Circuit van Imatra in Finland bestond van 1962 tot 1986 in twee versies en werd uitsluitend gebruikt voor wegraces met motorfietsen. Het circuit heeft een beroemde en nostalgische uitstraling.

De laatste MotoGP werd er in 1982 verreden. Op het Finse circuit hebben destijds Wil Hartog en Boet van Dulmen de koningsklasse op hun naam geschreven.

Van 1962 tot 1978 werd een 6,030 kilometer lang stratencircuit in het oosten van de stad Imatra gebruikt. Men reed er met de klok mee. Het circuit lag langs de Vuoksi rivier en een spoorlijn, die tijdens de wedstrijden twee keer overgestoken moest worden.
Van 1979 tot 1982 werd een korter circuit gebruikt. Dit was slechts 4,950 kilometer lang en bestond grotendeels uit de wegen van het westelijke deel van het oorspronkelijke circuit.

Vanaf 1964 tot en met 1982 werd op dit circuit 19 keer de Grand Prix van Finland georganiseerd. Vanaf het seizoen 1983 verloor de Finse Grand Prix haar WK-status vanwege het gevaarlijke circuit en de dood van zijspancoureur Jock Taylor in 1982.

In 1986 werd de laatste wegrace op het circuit van Imatra gehouden, maar er worden nog steeds classic (veteranen) races georganiseerd.

Imatra schoots en cervena                         joey imatra

Wat bijna iedereen voor onmogelijk hield is dat het legendarische circuit weer nieuw leven is ingeblazen. De wegraces keerden terug naar Imatra in 2016 met een ronde van het International Road Racing Championship, en het lijkt erop dat Imatra weer terug is op de kalender.

Dat deze wedstrijd leeft blijkt uit de bezoekersaantallen, kwamen er in het eerste jaar 42.000 bezoekers, vorig jaar waren het er bijna 50.000. De stad Imatra heeft zelfs het asfalt vernieuwd in 2017.