Vragen? Bel ons:
+31(0)6-50657034

Isle of Man

Man

Meer dan 60 km aan openbare weg, het Mekka voor de motorsport! Uitdagend, gevaarlijk met een enorme aantrekkingskracht op coureur en toeschouwer.

De races op het Isle of Man zijn al ruim 100 jaar een begrip op het eiland, vanaf 1907 worden de TT races al verreden. Er wordt gereden op het zogenaamde ”Mountain Course”, een traject van 60 km wat normaal gesproken gewoon openbare weg is.

De eerste week van de ”TT fortnight”, is gereserveerd voor de trainingsessies. Er wordt iedere avond, maandag t/m vrijdag, vanaf een uur of 18:00 getraind om de machines optimaal af te stellen, de baan te leren kennen voor de nieuwkomers en om te kwalificeren voor de race. Op de zaterdag worden de eerste races verreden.

De 2de week is ”raceweek”. Om de dag is er een programma met meestal 2 races. De tussenliggende dagen worden er op het eiland diverse activiteiten georganiseerd zoals de Ramsey sprint, strandrace in Douglas, bikeday in Peel, Mad Sunday enz... 

Vergis je niet in de snelheid ! Het 60 km lange traject werd in 2016 in minder dan 17 minuten afgelegd, door Michael Dunlop, wat neerkomt op een gemiddelde snelheid van meer dan 214 km/u !! Op diverse schaarse rechte stukken worden snelheden behaald van meer dan 300 km/u.

Voor de TT Isle of Man werkt Road Race Travel samen met Roon Bike Travel.
Zij bieden een campingarrangement met eigen tent of ingerichte huurtent incl. ontbijtpakket en bagage service op een goed gelegen camping, op slechts 200 meter van de baan. Rob en Jolanda, van Roon Bike Travel bieden een mooi pakket om o.a. met eigen vervoer naar de TT op het Isle of Man af te reizen.

Kijk voor meer informatie en boekingen op:

www.roonbiketravel.nl

 

isle_of_man.jpg guy_martin.jpg